Україна посилила контроль за імпортом німецького м'яса

Вівторок, 11 січня 2011, 15:51

Україна посилила контроль за продуктами тваринного походження і кормами, імпортованими з Німеччини, у зв'язку із зараженням м'яса і яєць птиці діоксином.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу Держкомветмедицини.

Таким чином, Держкомветмедицини вжив відповідних заходів щодо посилення державного контролю за продуктами тваринного походження і кормами, які надходять по імпорту.

Також був відправлений запит у Генеральний директорат САНКО з питань захисту здоров'я і прав споживачів, а також ветеринарну службу Німеччини про результати розслідування і виявлення причин потрапляння діоксину в "харчовий ланцюжок".

Реклама:

"На сьогодні ситуація перебуває під контролем державної ветеринарної служби України, у разі необхідності можливе використання інших кроків, аж до введення обмежень на ввезення продуктів тваринного походження і кормів із зони ризику", - заявляють в українському відомстві.

Розглядається можливість тимчасового введення додаткових вимог при імпорті вищезазначених товарів в Україну - лабораторне висновок про відсутність діоксинів.

У Держкомветмедицини нагадують, що це вже не перший подібний випадок в Євросоюзі (після Бельгії та Ірландії).

Як повідомлялося, 5 січня стало відомо, що один з виробників в Німеччині використовував для виробництва кормів насичені жирні кислоти, отримані при виробництві біодизельного палива.

Це, ймовірно, і стало причиною зараження м'яса птиці діоксином.

Також у низці федеральних земель Німеччини були виявлені м'ясо і курячі яйця, в яких вміст діоксину перевищувало встановлені законодавством ЄС норми більш ніж удвічі.

У зв'язку з цим, влада країни прийняла екстрені заходи: багато підприємств були тимчасово закриті, а кури забиті.

У зв'язку зі скандалом по всій Німеччині в профілактичних цілях були закриті більше 4700 ферм, які займаються вирощуванням птиці, свиней, великої рогатої худоби.

Станом на 11 січня в Німеччині залишаються закритими ще 1365 відповідних підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: