"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На посівну аграріям необхідно 23 мільярда

Вівторок, 11 січня 2011, 14:30

На проведення комплексу весняно-польових робіт у 2011 році в Україну, за попередніми даними, необхідно близько 23 млрд. гривень.

Повідомив директор департаменту ринків рослинництва Міністерства аграрної політики і продовольства Олександр Демидов, інформує "Інтерфакс".

"Понад 23 млрд. гривень буде необхідно для проведення весняно-польових робіт, але це попередні дані", - сказав він.

Демидов вважає, що ця сума, швидше за все, зросте через підвищення цін на мінеральні добрива, паливо та інші ресурси.

Реклама:

Він очікує, що до 40% потреби в коштах на посівну аграрії забезпечать за рахунок власних ресурсів, близько 20% - кредитів комерційних банків, інше - буде профінансовано з державного та місцевих бюджетів.

Зокрема, за словами Демидова, Мінагропрод планує дотувати виробництво сільськогосподарських культур, переважно круп'яних.

Крім цього, очікується, що в 2011 році буде відновлено 30% компенсація з держбюджету вартості сільськогосподарської техніки.

Демидов також повідомив, що в даний час запаси мінеральних добрив у сільськогосподарських підприємствах становлять близько 20% від потреби на весняну посівну, яка оцінюється в 797 тис. тонн.

Він також повідомив, що аграрії мають у своєму розпорядженні 100 тис. тонн дизельного палива з необхідних 434 тис. тонн і 24 тис. тонн бензину з 112 тис. тонн.

Він не виключив, що потреби аграріїв в мінеральних добривах будуть частково забезпечені за рахунок їх реалізації з Аграрного фонду.

Директор департаменту також зазначив, що, за попередніми даними регіонів, в цьому році загальні посівні площі в Україну склав 26,8 млн. га, що практично відповідає торішньому рівню, у тому числі під зерновими - 15,6 млн. тонн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!