Генпрокуратура хоче ще 1,5 мільярда

Вівторок, 11 січня 2011, 12:21

Суттєве збільшення фінансування органів прокуратури з 1,2 млрд. гривень в 2010 році до 2,2 млрд. в 2011 році не забезпечить їх потреб.

Як повідомив начальник прес-служби Генпрокуратури Юрій Бойченко, 2,2 млрд. гривень - це лише 60% від мінімальних потреб правоохоронного органу, пише видання "Дело".

Тобто, Генпрокуратурі на свою діяльність не вистачає приблизно 1,5 млрд.

Раніше Генпрокурор Віктор Пшонка заявляв, що завдяки зростанню фінансування в 2011 році органів прокуратури на 1 млрд. з'явиться можливість повернути "до нормального фінансового забезпечення ГПУ", а кошти будуть направлені на збільшення зарплат працівникам прокуратури, оскільки вона є низькою.

Реклама:

Як пояснив Бойченко, "якщо давати оцінку розміру фінансового ресурсу прокуратури, необхідно врахувати її специфічне положення, в результаті чого органи прокуратури крім бюджетного фінансування не можуть використовувати інші фінансові надходження".

При цьому в Генпрокуратурі заперечують, що на зростання фінансування правоохоронного органу вплине очікуване в цьому році прийняття пакету антикорупційних законів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!