"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Тимошенко переконані, що Фірташ "замовив" її чиновників

Понеділок, 10 січня 2011, 18:14

Бізнесмен Дмитро Фірташ є головним замовником кримінального переслідування Ігоря Діденка та Анатолія Макаренка.

Про це заявили в прес-службі Блоку Юлії Тимошенко.

Як відомо, Апеляційний суд Києва рішенням від 5 січня продовжив термін утримання під вартою колишнього першого заступника глави правління "Нафтогазу" Ігоря Діденка до 10 лютого.

"Суди продовжують безцеремонно відхиляти усі аргументовані скарги адвокатів з вимогою відпустити Діденка на підписку про невиїзд, а також відповідні клопотання громадських діячів та народних депутатів, готових взяти на поруки екс-заступника глави "Нафтогазу", - заявили в прес-службі.

Реклама:

"Рішення Апеляційного суду Києва від 5 січня - є черговим політичним замовленням вищого керівництва держави", - вважають в БЮТі.

"На жаль, і в новому 2011 році ми продовжуємо спостерігати за розгортанням репресій проти таких чесних державних службовців, як Макаренко і Діденко", - заявили в прес-службі.

В БЮТі переконані, що "продовження терміну утримання під вартою Діденка є черговим актом особистої помсти головного спонсора виборчої кампанії Віктора Януковича, співвласника "РосУкрЕнерго" Фірташа".

"Саме Фірташ є головним замовником кримінального переслідування Діденка та Макаренка, а Янукович, його найближче оточення та підконтрольні йому суди - головними виконавцями цього злочину", - зазначається в повідомленні.

БЮТ та партія "Батьківщина" вимагають звільнення з-під варти Діденка і Макаренка та "всіх інших, хто нині несправедливо розплачується за сумлінне служіння державі та хто став жертвою політичних репресій".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!