"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Європа поки не розглядає об'єднання "Набукко" і "Південного потоку"

Понеділок, 10 січня 2011, 16:15

ЄС не розглядає можливість об'єднання проектів газопроводів "Набукко" і "Південний потік".

Про це заявила у понеділок в Брюсселі офіційний представник Єврокомісії Марлене Хольцнер, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Ми відкриті для будь-яких можливостей диверсифікувати шляхи постачання газу, зокрема, через "Південний потік" Але ми виступаємо на підтримку "сьомого транспортного коридору", і "Набукко" - це одне з наших головних знарядь на цьому напрямку. Нині ми не розглядаємо ніякого проекту подібного роду (об'єднання)", - зазначила Хольцнер.

Вона підтвердила, що південний напрямок постачання газу є пріоритетним питанням для ЄС з точки зору диверсифікації доступу до газових родовищ каспійського регіону.

Реклама:

"У розробці цілий набір проектів, які стосуються можливостей постачання газу з Азербайджану. Висунуто нові пропозиції, які передбачають злиття різних проектів, в тому числі є європейські ініціативи", - сказала Хольцнер.

Вона нагадала, що член Єврокомісії, відповідальний за енергетику, Гюнтер Еттінгер уже говорив про те, що "деякі європейські проекти могли б бути приєднані до інших".

Офіційний представник Єврокомісії також повідомила, що 13-14 січня Еттінгер і голова Єврокомісії Жозе Мануел Баррозу завдадуть офіційний візит до Азербайджану.

За її словами, цей візит відбудеться в дуже важливий період, так як "в Азербайджані хотіли б прийняти рішення щодо постачання газу".

Так Хольцнер прокоментувала інтерв'ю американського посла в Римі італійській газеті La Stampa, в якому він повідомив про плани об'єднання проектів "Набукко" і "Південного потоку".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!