У морських портах подешевшала обробка транзитних вантажів

Понеділок, 10 січня 2011, 15:39 -

На початку січня набув чинності наказ Мінінфраструктури, який встановлює знижки на роботи з транзитними вантажами у всіх вітчизняних портах.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби міністерства.

Згідно із наказом "Про розміри знижок до граничних акордних ставок плати за виконання навантажувально-розвантажувальних робіт з транзитними вантажами в портах України на 2011 рік", розмір знижок коливається від 18% до 50% - в залежності від виду вантажу та порту.

Це, за попередніми розрахунками, дозволить у 2011 році отримати близько 466 млн. гривень доходів від таких операцій та перерахувати близько 41 млн. гривень податку на прибуток підприємств до державного бюджету, відзначають у міністерстві.

Реклама:

"Аналіз ефективності застосування знижок у 2010 показує, що такий крок є дієвим і виправданим. Так, протягом IV кварталу 2009 року та січня-вересня 2010 року (фактичний термін дії знижок) вдалося залучити додатково близько 8,822 млн. тонн транзитних вантажів. Такі результати дають змогу прогнозувати, що у 2011 році цей показник буде значно перевищено", - наголошується у повідомленні.

Проект нормативно-правового акту розроблено фахівцями Держслужби морського та річкового транспорту (Укрморрічфлоту) та зареєстровано Міністреством юстиції України 24 грудня за № 1332/18627.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: