Київ візьме мільярдний кредит на метро

Понеділок, 10 січня 2011, 15:27

На розвиток столичного метро 2011 року планується залучити 1 млрд. 182,5 млн. гривень кредитних коштів, в тому числі кредит Європейського банку реконструкції та розвитку, а також кошти лізингу.

Про це ідеться в Програмі соціально-економічного розвитку Києва на 2011 рік та бюджеті столиці на поточний рік, повідомляє агентство "УНІАН".

Безпосередньо з міського бюджету на розбудову метро в Києві передбачено 34,7 млн. гривень.

Здебільшого кошти кредиту та лізингу будуть освоєні на придбання нового рухомого складу метрополітену - майже 661 млн. гривень, та ще 44 млн. гриввень - на модернізацію вагонів.

Реклама:

Крім того, 478 млн. гривень кредитних коштів та 15 млн. гривень з бюджету Києва передбачено використати на будівництво ділянки метрополітену Куренівсько-Червоноармійської лінії від ст. "Либідська" до ст. "Виставковий центр" (має бути здана в експлуатацію в цьому році).

Водночас у міському бюджеті цього року закладено 8,9 млн. гривень на будівництво ділянки метро від ст. "Глибочицька" до ст. "Райдужна" з відгалуженням у бік житлового масиву Вигурівщина-Троєщина, а також 3 млн. гривень на проектні роботи ділянки метро Куренівсько-Червоноармійської лінії від ст. "Виставковий центр" до Одеської площі (має бути здана в експлуатацію до кінця 2014 року).

Кошторисна вартість всього проекту складає близько 2,5 млрд. гривень.

Крім того, бюджетні кошти столиця виділила на хімічне закріплення ґрунтів на окремих ділянках Сирецько-Печерської та Куренівсько-Червоноармійської ліній метрополітену - 4 млн. гривень.

Фінансування в обсязі 1,8 млн. гривень в бюджеті Києва на 2011 рік передбачено на впровадження автоматизованої системи проходу пасажирів у метрополітен; 500 тис. гривень планується витратити на оснащення ескалаторних комплексів станцій метро системами автоматичного пожежогасіння (в рамках підготовки до Євро-2012) та ще 500 тис. гривень - на реконструкцію існуючих систем автоматичної пожежної сигналізації на об'єктах метрополітену (також в рамках підготовки до Євро).

Окремо в міському буджеті передбачено 1 млн. гривень на проектні роботи із впровадження системи відеонагляду та створення Центру відеомоніторингу в метро (кошторисна вартість всього проекту, якийо планується реалізувати до кінця 2015 року, становить 174 млн. гривень).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: