"Укртелеком" позичив 125 мільйонів

Понеділок, 10 січня 2011, 14:05

"Укртелеком" 13 грудня 2010 року достроково завершив розміщення облігацій серії J номінальною вартістю випуску 125 млн. гривень, в результаті чого отримав фінансування на суму більше 130,5 млн. гривень.

Повідомив емітент у системі розкриття інформації Держкомісії з цінних паперів та фондового ринку в понеділок, передає "Інтерфакс".

Як повідомлялося, розміщення річних облігацій серії J планувалося в період з 19 жовтня 2010 року по 19 квітня 2011 року.

Цінні папери випущені в бездокументарній формі номіналом 1 тис. гривень процентна ставка за облігаціями встановлена на рівні 17% річних, виплата процентного доходу, згідно з умовами випуску - щоквартально.

Реклама:

Залучені кошти "Укртелеком" має намір направити на забезпечення надійної експлуатації та підвищення ефективності телекомунікаційної мережі, будівництво та модернізацію мережевої інфраструктури, зокрема, оптоволоконних ліній та мережі мобільного зв'язку 3-го покоління, розвиток перспективних послуг, у тому числі надання широкосмугового інтернет-доступу, міжнародної телефонії з використанням IP-технологій, впровадження конвергентних послуг зв'язку.

Андеррайтером випуску виступила інвесткомпанія "Тройка Діалог Україна".

Як повідомлялося, дооцінку 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком" проведе "Консалтингова фірма "Острів".

Українська "дочка" австрійської консалтингової компанії EPIC - "ЕСУ" - подала єдину заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому", запропонувавши за держпакет суму лише на 10 гривень вищу від стартової - 10,5 млрд. гривень.

Унаслідок наявності лише однієї заявки ФДМ скасував процедуру конкурсу та призначив додаткову оцінку держпакету.

За словами керівника департаменту оціночної діяльності фонду Михайла Горяйнова, оцінювач при оцінці вартості "Укртелекому" буде використовувати три підходи: дохідний, витратний та порівняльний.

При цьому останній передбачає оцінку ринкової вартості акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: