"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Уряд просить парламент ратифікувати ядерну домовленість з Росією

Понеділок, 10 січня 2011, 12:42

Кабмін просить парламент ратифікувати угоду між урядом України і Росії про добудову двох енергоблоків Хмельницької атомної електростанції і про приєднання України до єдиного Енергетичного співтовариства.

Таку пропозицію озвучив перший віце-прем'єр України Андрій Клюєв на засіданні погоджувальної ради в понеділок, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Прохання розглянути на цьому тижні законопроект про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань державних закупівель, друге - про ратифікацію угоди між Кабміном і урядом РФ про будівництво 3-го і 4-го енергоблоків ХАЕС та про ратифікацію протоколу про приєднання України до договору про заснування Енергетичного співтовариства, а також розглянути на цьому тижні закон про будівництво", - звернувся до учасників погоджувальної ради перший віце-прем'єр.

17 листопада 2010 року Кабмін запропонував Раді ратифікувати угоду між урядами України і Росії про співпрацю з добудови енергоблоків № 3 та № 4 Хмельницької атомної електростанції. 

9 червня 2010 уряди України та Росії підписали угоду про співпрацю з добудови 3 і 4 енергоблоків ХАЕС. Згідно з ним, російська сторона надасть частину необхідних для добудови енергоблоків кредитних коштів. 

Кабмін постановою № 118 від 18 лютого 2009 року затвердив тип реактора ВВЕР-1000/В-392 російської розробки для добудови 3 і 4 енергоблоків ХАЕС.
 

Реклама:

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!