МВС і СБУ "проїли" 80 мільйонів на Євро-2012

Понеділок, 10 січня 2011, 12:09

МВС та СБУ неефективно використали кошти на підготовку до Євро-2012.

Про це йдеться в заяві Рахункової палати.

"Протягом останніх трьох років МВС та СБУ виділено 80 млн. гривень державних коштів на забезпечення громадського порядку, гарантування безпеки та протидію терористичній діяльності під час проведення в Євро-2012, проте очікуваних результатів не досягнуто", - зазначають у відомстві.

За даними Рахункової палати, правоохоронні органи загалом виконали лише четверту частину із запланованих ними заходів, причому переважна більшість з яких не потребувала фінансових витрат.

Реклама:

Основна причина неефективного використання коштів за Програмою Євро-2012 в частині забезпечення правопорядку і безпеки на період футбольних змагань - неповнота і несвоєчасність фінансування, а також недосконалість управлінських дій.

Незважаючи на те що видатки на заходи з підготовки та проведення Євро-2012, починаючи з 2009 року, визначені захищеними статтями держбюджету, передбачене джерело фінансування - надходження до Стабілізаційного фонду - не забезпечило своєчасності та повноти спрямування коштів, зазначають у відомстві.

"Внаслідок неефективних управлінських рішень силові відомства не зуміли привести показники галузевих програм у відповідність з показниками Програми Євро-2012, а заплановані заходи не відповідали реальним потребам та наявним фінансовим ресурсам", - йдеться в заяві.

Виділені з бюджету кошти здебільшого спрямовувалися не на виконання пріоритетних заходів з підготовки та проведення чемпіонату, а на забезпечення поточних потреб: капітальний ремонт відомчих споруд, закупівлю аудіо- відеотехніки, придбання автомобілів, паливно-мастильних матеріалів тощо, вказали у РП.

Таким чином, залишилася невиконаною переважна більшість заходів з підвищення рівня технічного оснащення та матеріально-технічного забезпечення підрозділів правоохоронних органів, які залучатимуться до забезпечення громадського порядку, безпеки та протидії терористичній діяльності під час підготовки і проведення чемпіонату.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!