Діденко сидітиме за ґратами ще місяць

Понеділок, 10 січня 2011, 10:14

Апеляційний суд Києва продовжив термін утримання під вартою колишнього першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Ігоря Діденка до 10 лютого.

Про це повідомив адвокат Діденка Ігор Степанов, інформують "Українські новини".

Таке рішення суд прийняв 5 січня, продовживши таким чином термін арешту екс-першого заступника голови "Нафтогазу" ще на 1 місяць.

Зі слів адвоката, термін утримання під вартою продовжено у зв'язку з необхідністю ознайомлення Діденка з матеріалами кримінальної справи.

Реклама:

12 липня 2010 року Печерський районний суд Києва обрав запобіжним заходом для Діденка утримання під вартою на 2 місяці, а після цього термін арешту у зв'язку з необхідністю завершити слідчі дії в справі, у якій Діденко є підозрюваним, неодноразово продовжували.

Скарги на ці рішення судів, які подавали адвокати Діденка в Апеляційний суд Києва, як і останню скаргу, було відхилено.

9 липня Служба безпеки України затримала Діденка в Києві в межах кримінальної справи, порушеної проти нього 10 червня за підозрою в розтраті чужого майна в особливо великих обсягах - стаття 191 Кримінального кодексу.

8 червня СБУ порушила справу за фактом розтрати службовцями "Нафтогазу" шляхом зловживання службовим становищем 11 млрд. куб. м транзитного газу вартістю 33,9 млрд .гривень, що належав компанії RUE.

12 жовтня СБУ повідомила, що завершила досудове слідство у цій справі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!