ФДМ знайшов оцінювача для "Укртелекому"

Понеділок, 10 січня 2011, 10:07

Дооцінку 92,79% акцій ВАТ "Укртелеком" проведе "Консалтингова фірма "Острів".

Ця київська фірма раніше оцінювала акції "АероСвіту", Криворізького гірничо-збагачувального комбінату окислених руд - КГЗКОР і Інгулецького ГЗК, інформує "Інтерфакс-Україна".

Як повідомили у Фонді держмайна, консалтингова фірма "Острів" визнана переможцем конкурсу з відбору оцінювача, що пройшов 6 січня.

На проведення дооцінки відведено 30 днів. Після отримання результатів ФДМ порівняє їх з пропозицією єдиного учасника конкурсу з продажу держпакету акцій "Укртелекому" - ТОВ "ЕСУ".

Реклама:

"Пакет акцій може бути викуплений учасником конкурсу з експертною оцінкою лише в тому випадку, якщо вона виявиться вище ціни, запропонованої учасником конкурсу. В іншому випадку пакет акцій буде куплено за ціною, запропонованою учасником конкурсу", - роз'яснили у ФДМ.

Як повідомлялося, українська "дочка" австрійської консалтингової компанії EPIC - "ЕСУ" - подала єдину заявку на участь у конкурсі з приватизації "Укртелекому", запропонувавши за держпакет суму лише на 10 гривень вищу від стартової - 10,5 млрд. гривень.

Унаслідок наявності лише однієї заявки ФДМ скасував процедуру конкурсу та призначив додаткову оцінку держпакету.

За словами керівника департаменту оціночної діяльності фонду Михайла Горяйнова, оцінювач при оцінці вартості "Укртелекому" буде використовувати три підходи: дохідний, витратний та порівняльний.

При цьому останній передбачає оцінку ринкової вартості акцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: