У Азарова придумали іще один кодекс

Четвер, 9 грудня 2010, 18:49

Кабінет міністрів схвалив концепцію Ядерного кодексу.

Про це ідеться у розпорядженні №2208-р від 8 грудня, оприлюдненому на веб-сайті Кабміну.

У документі наголошується, що необхідне вирішення проблеми, яка полягає в недосконалості законодавчих актів у сфері використання ядерної енергії, що викликане відсутністю систематизованого, уніфікованого підходу до їх розробки.

Існує також необхідність подальшого удосконалення законодавства у сфері використання ядерної енергії з урахуванням міжнародних зобов`язань України та його адаптації до законодавства Європейського Союзу відповідно до статті 51 Угоди про партнерство і співпрацю між Україною і Європейською співдружністю та їх державами-членами, підписаній 14 червня 1994 року.

Реклама:

Уряд зазначає, що можливі два варіанти розробки проекту Ядерного кодексу для впорядкування законодавства, забезпечення його узгодженості та усунення застарілих норм.

Згідно з першим варіантом, у єдиному законодавчому акті планується поєднати діючі положення законодавства у сфері використання ядерної енергії, які ефективно регулюють відповідні відносини і не втратили своєї актуальності. Такий варіант не потребуватиме подальшого перегляду значної кількості актів законодавства.

Другий варіант передбачає ґрунтовне опрацювання чинних положень законодавства у сфері використання ядерної енергії і внесення до нього істотних змін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!