Митник Тимошенко зустрічатиме Новий рік за ґратами

Четвер, 9 грудня 2010, 17:10

Апеляційний суд Києва подовжив екс-голові Держмитслужби Анатолію Макаренку термін перебування під вартою до 10 січня 2011 року.

Таким чином суд частково задовольнив подання слідства, яке вимагало не лише продовжити термін перебування Макаренка під вартою, але й обмежити для екс-чиновника та його захисників термін ознайомлення з матеріалами справи, повідомляє агентство "УНІАН".

Суд проігнорував вимоги захисту Макаренка звільнити його з-під варти на підставі погіршення стану його здоров'я і здоров'я його матері, а також через те, що Макаренко не має можливості впливати на хід слідства, оскільки досудове розслідування уже завершено, йдеться у повідомленні.

Як відомо, Макаренко був затриманий 23 червня у рамках розслідування кримінальної справи про завдання шкоди Україні за результатами розгляду позову "РосУкрЕнерго" до "Нафтогазу" в Стокгольмському арбітражі.

Реклама:

Макаренко з 18 жовтня почав ознайомлюватися з матеріалами справи, які складають 45 томів.

На думку слідства, звинувачений та його захист навмисно затягують процес ознайомлення з матеріалами справи.

Водночас, адвокати Макаренка у четвер заявили про намір наступного тижня звернутися із заявою до Європейського суду з прав людини щодо утримання під вартою їхнього підзахисного.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: