"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Головний архітектор Києва розповів, де реконструюють хрущовки

Четвер, 9 грудня 2010, 14:59

У першу чергу буде проведено реконструкцію старих панельних будинків у районі вулиць Маршала Гречка, Івана Кудрі, а також бульварів Дружби народів та Лесі Українки.

Заявив в інтерв'ю "Дзеркалу тижня" головний архітектор Києва Сергій Целовальник.

"Насамперед, потрібно провести комплексну реконструкцію кварталів зі старим панельним житловим фондом. Це - квартал на вул.Маршала Гречка, квартал, обмежений вул.Івана Кудрі, бульварами Дружби народів та Лесі Українки. Для цих кварталів розроблені містобудівні обгрунтування реконструкції. Вони й визначають обсяги нового житлового будівництва, об'єктів соціальної інфраструктури, модернізації інженерних і транспортних мереж", - розповів головний архітектор.

При цьому він підкреслив, що на сьогоднішній день в місті є пошти тисячі старих панельних будинків.

Реклама:

"Нині у місті 1959 житлових будинків перших масових серій - 438, 464, 480, 560 та інші, з них 931 панельний будинок. Термін служби їх за капітальністю становить 125 років. Ступінь зношення перевищує 60%. Якщо конструктивна стійкість будинків присутня, то їхня відповідність сучасним вимогам комфортності та енергозбереження особливо опір теплопередачі абсолютно не відповідає чинним нормативам. Не кажучи вже про стан інженерних мереж і систем", - підкреслив Целовальник.

При цьому, за його інформацією, щільність населення в кварталах старої індустріальної забудови складає до 250 людей на гектар, у той час як для Києва середня щільність у кварталах нової житлової забудови сягає 450-550 осіб на гектар.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!