АМКУ не може знайти зв'язку "Рози Вітрів" з Коломойським

Четвер, 9 грудня 2010, 14:15

Антимонопольний комітет поки не може встановити зв'язку покупців частки в статутному капіталі авіакомпанії Windrose з фінансово-промисловою групою "Приват".

"Ми одержали офіційну відповідь від Windrose. Придбання здійснило ряд компаній-нерезидентів, не пов'язаних між собою. Вони володіють по 24,9%, а в нашому випадку концентрація починається від 25% і більше. Згідно з офіційною відповіддю, ми не можемо пов'язувати це придбання з відомою групою "Приват", - повідомив виконуючий обов'язки глави АМКУ Юрій Кравченко, повідомляє "Інтерфакс".

За його словами, комітет не має наміру припиняти роботу з Windrose і продовжить вивчення зміни її власників на предмет зв'язку між компаніями-покупцями.

АМКУ в вересні почав вивчення нової структури власників ТОВ "Авіаційна компанія "Роза Вітрів " - Windrose, для визначення законності її купівлі компаніями, пов'язаними з групою "Приват ".

Реклама:

Власниками "Рози вітрів" є київські ТОВ "Діскора" і ТОВ "Райдел" - по 24,99% кожна, пов'язані з низкою активів групи "Приват", кіпрські Bicardo Investments Ltd . і Castakurt Enterprises Ltd. - 24,99% і 15,01% відповідно, а також дніпропетровське ТОВ "Фесту" - 10%.

Подібний розподіл дозволило новим власникам не звертатися за дозволом до АМКУ, оскільки кожна окрема частка не перевищує 25%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: