"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Територію Чорнобильської зони зменшать

Четвер, 9 грудня 2010, 13:15

В Україні планують переглянути рівень радіоактивного забруднення на територіях, віднесених до Чорнобильської зони, і зменшити її.

Про це повідомив голова Національної комісії з радіаційного захисту населення України при Верховній раді, народний депутат Володимир Скубенко під час круглого столу в Києві, повідомляє Golosua.

За його словами, заміри радіаційного рівня в окремих населених пунктах поки що не відповідають тому рівню, з якого вони були віднесені до IV категорії.

Тому, за дорученням президента Віктора Янукович буде створена дорожня карта, по якій буде здійснюватися нові виміри радіації.

Реклама:

"Мова йде не про зміну якихось пільг чи виплат постраждалим, а про зміну статусу територій, можливості розвитку і оздоровлення цих територій. 25 років ми працювали тільки на ліквідацію наслідків. Тепер настав час будувати", - сказав Скубенко.

Нагадаємо, в результаті аварії з сільськогосподарського користування було виведено близько 5 млн. га земель, довкола АЕС створена 30-кілометрова зона відчуження, знищені і поховані сотні дрібних населених пунктів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: