Київські маршрутки можуть подорожчати

Четвер, 9 грудня 2010, 11:46

Кілька столичних перевізників подали заявки в Київську міськадміністрацію із проханням дозволити підвищити ціни на проїзд у маршрутках максимум до 3 гривень.

Поки що заявки в Головне управління транспорту міста подали 3 перевізники -  ТОВ "Крокус-Авто", ТОВ "Союз-Авто" і ПП "Солов'ян О. Ю.", які обслуговують 21 столичний маршрут, пише "Газета по-київськи".

За інформацією ГУ транспорту, причиною підняття тарифів назване підвищення вартості паливно-мастильних матеріалів, акумуляторних батарей, шин і запчастин, - говорять у ГУ транспорту.

Тим часом у ПП "Солов'ян" кажуть, що іншого виходу, як піднімати ціни, у них немає.

Реклама:

"За два роки, коли була встановлена нинішня ціна, виросли всі ціни на обслуговування, заправку, тому ми й подали наприкінці листопада заявку, щоб нам дозволили підняти ціну на 50 копійок", - сказали у приватному підприємстві.

ТОВ "Крокус-Авто" також хоче підняти ціну на 50 копійок.

Голова організації приватних перевізників Валерій Липецький прогнозує, що заявки на дозвіл підняти тарифи незабаром подадуть усі перевізники.

"Це тільки початок. Одні подали сьогодні, інші готують документи, подадуть завтра. З 1 січня вводиться акциз, пальне подорожчає на 1 гривню, і не сьогодні-завтра заявки подадуть 100% перевізників", - сказав він.

Як відомо, усього в Києві працює близько 270 маршруток і близько 85 перевізників, окрім  КП "Київпастранс".  

Українська правда. Київ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: