Ресурси шельфу на 50% задовільнять Україну

Четвер, 9 грудня 2010, 11:06 -

Залучення інвестицій у розробку покладів вуглеводнів на Чорноморсько-Азовському шельфі дасть змогу Україна на кілька десятиліть забезпечити себе власною нафтою та газом.

Про це повідомив Міністр палива та енергетики Юрій Бойко в інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр".

На його думку ефективне використання запасів родовищ на шельфі зможе забезпечити половину потреб країни у сировині.

"Залучення інвестицій у розробку шельфу - це можливість отримання власного джерела нафти та газу на кілька десятиліть, яке, при розсудливому використанні дасть можливість задовольнити до 50% потреб України у вуглеводній сировині", - вважає Бойко.

Реклама:

Розрахунки, зроблені Мінпаливенерго, дозволяють прогнозувати об'єми видобутку і залучити великі нафтогазовидобувні компанії до розробки шельфу.

"Прогнозні мінімальні видобувні ресурси ділянки становлять 100 млн. тонн нафти, 290 млрд. куб. м. газу та 36 млн. тонн конденсату. Структура Паласа. За даними МЗС України 2/3 структури знаходиться на території України. Розрахункові видобувні ресурси газу - 158 млрд. куб. м, нафти - 46,2 млн. тонн", - повідомив міністр.

Він додав, що розроблена відповідна концепція освоєння українських родовищ на Чорноморсько-Азовському шельфі, яка подана на розгляд уряду.

"Мінпаливенерго спільно з "Нафтогазом" розроблена та подана до Кабінету міністрів концепція освоєння вуглеводневих ресурсів української економічної зони Чорного та Азовського морів на період до 2019 року", - підкреслив Бойко.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: