"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Фонд держмайна знову спробує продати "Азовкабель"

Середа, 8 грудня 2010, 18:31

Фонд держмайна оголосив конкурс із використанням відкритості пропозиції ціни за принципом аукціону з продажу 90,8% акцій ВАТ "Азовкабель", який перебуває в процесі санації.

Про це ідеться в оголошенні ФДМ, оприлюдненому в газеті "Відомості приватизації" у середу.

Згідно із повідомленням, стартова ціна держпакета складе 36,855 млн. гривень, що в 3,2 разу вище за стартову ціну, яку фонд пропонував, оголошуючи конкурси з продажу підприємства в 2007-2008 роках.

При цьому, оголошуючи новий конкурс, фонд не ставить, як раніше, перед покупцем умов щодо досягнення конкретних фінпоказників.

Реклама:

Новий власник лише повинен забезпечити протягом року після купівлі погашення кредиторської заборгованості підприємства, визнаного восени 2010 року банкрутом, а також надати концепцію розвитку підприємства, яка містить плани з відновлення виробничої діяльності.

Конкурс відбудеться через 75 днів після оголошення.

ФДМ відзначає, що в 2010 році "Азовкабель" повністю зупинив виробництво і лише зумів виручити 491 тис. гривень від реалізації запасів продукції, товарно-матеріальних цінностей та оренди приміщень.

Раніше завод спеціалізувався на випуску силових кабелів, настановних і освітлювальних дротів.

Наприкінці вересня 2010 року Господарський суд Запорізької області ввів процедуру санації ВАТ "Азовкабель" строком один на рік.

Підприємство було визнано банкрутом за позовом Пенсійного фонду.

ФДМ вже не менше 10 років безуспішно намагається продати "Азовкабель".

З 2001 року підприємство перебувало у процесі реструктуризації, і в кінці 2007 року на затвердження ФДМ був наданий проект змін і доповнень у цей план, на який ВАТ покладало певні надії.

Однак ФДМ в кінці 2008 року наказом припинив процес реструктуризації.

У рамках проведеної реструктуризації на базі та за участю ВАТ була створена низка господарських товариств, зокрема, ТОВ "Азовська кабельна компанія", "Азовкабель-Приват", "Азовкабель-Донелектро", а також ЗАТ "ПП "Азовкабель".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!