"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінпраці підтверджує: пенсійний вік підвищать

Середа, 8 грудня 2010, 17:24

У Міністерстві праці та соціальної політики підтверджують, що пенсійна реформа буде передбачати підвищення пенсійного віку.

Про це заявив заступник міністра Костянтин Ващенко, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

"Найімовірніше, підвищення пенсійного віку буде. Але хочу підкреслити, це не буде огульне підвищення, нічим не компенсоване і не збалансоване, ми будемо шукати і шукаємо сьогодні можливості для того, щоб знаходити компромісні рішення і зацікавлювати людей", - сказав він.

За словами Ващенка, міністерство має намір провести реформу із найменшими втратами і незручностями для громадян.

Реклама:

"Ми зробимо все, щоб ця реформа була соціально орієнтованою і виходила з тих можливостей, які є у Пенсійного фонду і держави в цілому і щоб при цьому не була ущемлена жодна з категорій громадян", - додав він.

Заступник міністра підкреслив, що також пенсійна реформа повинна передбачати обмеження максимальних пенсій для державних службовців, суддів та народних депутатів.

Водночас, Ващенко зазначив, що остаточних рішень щодо параметрів, яким буде відповідати реформа, немає, тому говорити про якісь остаточні рішення зарано.

"У будь-якому разі через два-три роки на одного працюючого буде один пенсіонер - жодна пенсійна система в жодній країні цього не витримає", - сказав він, додавши, що реформа пенсійної системи в Україні назріла давно.

Як повідомлялося, раніше перший заступник глави Адміністрації президента Ірина Акімова заявила, що Кабінет міністрів в найближчі дні внесе до Верховної ради проект закону про підвищення пенсійного віку для жінок до 60 років.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!