Тимошенко: бюджетна дірка збільшиться утричі

Середа, 8 грудня 2010, 15:51

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко стверджує, що перерахування "Нафтогазом" 5,4 млрд. доларів компанії "РосУкрЕнерго" утричі збільшить дефіцит бюджету.

Про це вона завила на брифінгу в середу.

"Перерахування таких фінансових ресурсів компанії "РосУкрЕнерго" призведе, як мінімум, до того, що будуть повністю розбалансовані державні фінанси і дефіцит бюджету, який сьогодні задекларований урядом на рівні 3%, буде, як мінімум, збільшений втричі", - сказала лідер БЮТ.

Крім того, на переконання Тимошенко, після розрахунку НАК з "РосУкрЕнерго", фінанси "Нафтогазу" також будуть розбалансовані, що, у свою чергу, приведе компанію до банкрутства, "і потім це стане основою до втрати Україною ГТС".

Реклама:

Разом з тим вона пообіцяла, що фракція БЮТ братиме участь у розгляді держбюджету.

"Ми будемо працювати. Опозиційний уряд буде вивчати кожну статтю доходів і видатків, і ми обов'язково дамо комплексну оцінку цьому бюджету в розрізі кожного напрямку використання грошей і кожної цифри", - зазначила лідер БЮТ.

"Ми обов'язково будемо пропонувати у бюджет 2011 року закласти витрати на чергові парламентські вибори, які згідно з Конституцією, мають відбутися у 2011 році", - заявила Тимошенко.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: