Борг Києва за тепло до Нового року сягне мільярд

Середа, 8 грудня 2010, 11:04

Енергопочальна компанія "Київенерго" прогнозує, що до кінця 2010 року борг КМДА з компенсації різниці в тарифах на тепло досягне близько 1 млрд. гривень.

Про це сказано в повідомленні "Київенерго", передає агентство "Українські новини".

"За нашими розрахунками, вже до кінця року сума з компенсації зросте до 1 млрд. гривень", - цитує прес-служба фінансового директора "Київенерго" Михайла Уткіна.

У повідомленні уточнюється, що, згідно з оперативними даними, станом на 1 грудня з урахуванням проведених розрахунків борг Києва перед компанією з різниці в тарифах становив 775,107 млн. гривень.

Реклама:

При цьому борг "Київенерго" перед компанією "Газ України" - дочірнє підприємство "Нафтогазу" за спожитий газ, використовуваний для виробництва теплової енергії, становить 709,39 млн. гривень.

Компанія підкреслює, що питання постійного накопичення боргу Києва з різниці в тарифах залишається відкритим, оскільки щодоби "Київенерго" споживає газу на виробництво тепла на суму близько 20 млн. гривень, з яких приблизно половину повинне компенсувати місто через установлені економічно необґрунтовані тарифи на тепло для населення.

6 грудня Київміськадміністрація, взявши чергові 2 кредити по 250 млн. гривень, погасила частину боргу перед "Київенерго" з компенсації різниці в тарифах на тепло.

Енергокомпанія, у свою чергу, направила зазначені кошти - 457,8 млн. гривень із урахуванням всіх податків, на адресу "Газу України" для погашення боргу за спожитий газ.

Тоді голова Київміськадміністрації Олександр Попов заявив, що місто повністю сплатило борг перед "Київенерго" з компенсації різниці в тарифах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!