"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Крісло Цушка може дістатися Буряку або Тігіпку

Середа, 8 грудня 2010, 10:44

Мінекономіки можуть очолити екс-глава податкової адміністрації Сергій Буряк або віце-прем'єр Сергій Тігіпко.

Про це повідомляє "Комерсант-Україна" з посиланням на свої джерела.

За інформацією видання, Тігіпко міг би суміщати дві посади - віце-прем'єра і міністра.

Як відомо, напередодні президент запропонував парламенту дати згоду на призначення нинішнього міністра економіки Василя Цушка главою Антимонопольного комітету.

Реклама:

Зараз посаду глави АМКУ обіймає Олексій Костусєв, обраний 31 жовтня мером Одеси.

Крім того, газета "Дело" повідомляє, що напередодні внесення президентом подання про призначення нового глави комітету, сам Цушко заявляв, що обговорювалося призначення на цю посаду депутата від НУНС Давида Жванії.

"В Антимонопольному комітеті кадрових ротацій чекали ще з початку передвиборної кампанії, знаючи, що глава відомства Олексій Костусєв з великою ймовірністю виграє вибори на посаду мера Одеси", - пише газета.

"Ставки робилися на двох заступників Костусєва - першого заступника Юрія Кравченка і заступник глави АМКУ Рафаеля Кузьміна", - йдеться у публікації.

Видання зазначає, що АМКУ "завжди вважався вотчиною впливового регіонала Ріната Ахметова, який і лобіював кандидатуру Кузьміна на посаду головного борця з монополіями в Україні".

Крім того, у статті йдеться, що "між президентом і Ахметовим існувала домовленість, згідно з якою посада глави Антимонопольного комітету буде віддана Рафаелю Кузьміну, у випадку якщо його брат Рінат Кузьмін не стане генпрокурором".

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!