Shell виступає проти введення мита на імпорт нафтопродуктів до України

Вівторок, 7 грудня 2010, 18:43

Плани українського уряду ввести мита на імпорт нафтопродуктів до України порушать рівноправ'я на ринку, якого не так давно вдалося домогтися.

Про це заявив глава українського підрозділу з геологорозвідки та видобутку компанії Shell Патрік Ван Дале у вівторок на конференції у Лондоні, присвяченій Україні та організованій виданням The Economist у партнерстві з фондом "Ефективне управління ", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Сьогодні ми боремося проти планів українського уряду ввести імпортні мита. Це підірве прибутковість таких компаній, як наша, які займаються роздробом", - сказав він.

Дале зазначив, що компанії вдалося завоювати значну частку на роздрібному ринку нафтопродуктів завдяки імпорту якісного палива та підвищенню якості сервісу.

Реклама:

За його словами, в 2009 році, коли ринок у цілому впав на 10-15%, продажі компанії виросли на 30%, хоча вона пропонувала нафтопродукти за досить високою ціною.

Представник Shell нагадав, що в 2010 році рівність на висококонкурентному українському ринку уже була порушена з відновленням пільгового імпорту нафтопродуктів, і лише зовсім недавно ця ситуація була вирішена.

Він підкреслив, що часта зміна правил гри на українському ринку є однією з основних проблем у веденні бізнесу в Україні.

"Досі щороку закон про бюджет встановлює правила ліцензування видобутку газу. Тільки в липні його опублікували, але потім їх знову поміняли", - навів Дале приклад.

Як повідомлялося, Мінпаливенерго ініціює введення мита на імпорт нафтопродуктів у розмірі до 120 євро за тонну для стимулювання нафтопереробки в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!