Реструктуризація "Нафтогазу" запланована на 2011 рік

Вівторок, 7 грудня 2010, 17:39

Реструктуризація НАК "Нафтогаз України" з поділом виробництва, розподілу і передачі повинна відбутися в 2011 році.

Про це заявила перший заступник голови адміністрації президента Ірина Акімова на конференції в Лондоні у вівторок, присвяченій України та організованою The Economist у партнерстві з Фондом "Ефективне управління", повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Реструктуризація "Нафтогазу", яка розділяє різні види діяльності - виробництво, розподіл і передачу, те, про що говорилося багато місяців, якщо не років, має відбутися в 2011 році", - сказала вона.

Акімова уточнила, що зараз це питання готується в Міністерстві палива і енергетики.

Реклама:

Воно докладно обговорювалося із представниками Міжнародного валютного фонду.

"З огляду на наші міжнародні зобов'язання, які ми несемо перед МВФ, цей план повинен бути імплементований у 2011 році", - зазначила перший заступник голови Адміністрації президента.

"Реструктуризувати "Нафтогаз" необхідно, щоб він став прибутковим. Сподіваємося, що в наступні два роки ми зможемо вирішити цю проблему. Почнемо в 2011 році", - додала Акімова.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни, є монополістом з транзиту і зберігання природного газу в підземних сховищах, а також з транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!