Аудитори Азарова "накопали" порушень Тимошенко на 3 мільярди

Вівторок, 7 грудня 2010, 16:02

Міністр фінансів Федір Ярошенко заявляє про виявлення міжнародними аудиторами фінансових порушень у діяльності Кабміну Юлії Тимошенко на 3 млрд. гривень.

Про це він заявив на прес-конференції, повідомляє агентство "Українські новини".

"За матеріалами міжнародного аудита виявлено порушень більш ніж на 3 млрд. гривень", - сказав міністр.

Ярошенко додав, що відповідний аудиторський звіт про використання державних фінансів в 2008-2009 роках уже направлений до Генпрокуратури й Верховної ради.

Реклама:

За словами міністра, у цей період були допущені такі порушення: нецільове використання понад 200 млн. євро від продажу квот на викид парникових газів, фінансові зловживання у сфері закупівлі автомобілів для Міністерства з надзвичайних ситуацій, порушення при закупівлі цукру до Деркомітету з матеріального резерву й при закупівлі більш ніж 1 тис. автомобілів для Міністерства охорони здоров'я.

Ярошенко також додав, що аудит раніше проведений Головним контрольно-ревізійним управлінням виявив фінансові порушення в діяльності Кабміну Тимошенко на суму понад 50 млрд. гривень.

Водночас, за словами Ярошенка, міжнародний аудит діяльності уряду Тимошенко обійшовся у 23 млн. гривень.

"У нас за планом було на це 26 мільйонів, тобто 26 мільйонів гривень ми повинні були витратити на міжнародний аудит. Ми витратили 23 мільйони гривень", - зазначив Ярошенко, якого цитує "ЛІГАБізнесІнформ".

Як відомо, аудит Кабміну Тимошенко здійснювали американська юридична фірма Trout Cacheris та Gump Strauss Hauer and Feld. Послуги останньої коштували майже 2 млн. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!