PKN Orlen хоче видобувати нафту і газ в Україні

Вівторок, 7 грудня 2010, 15:51

PKN Orlen і Міністерство охорони навколишнього природного середовища України підписали угоду про співпрацю у розвідці та видобутку вуглеводнів в Україні.

Про це повідомляє OilNews із посиланням на прес-службу концерну.

Згідно з угодою, PKN Orlen і Україна мають намір реалізувати спільні проекти у сфері розвідки та видобутку нафти і газу (як традиційного, так і сланцевого).

Документ був підписаний у Києві 6 грудня генеральним директором компанії PKN Orlen Яцеком Кравець і міністром охорони навколишнього середовища та природних ресурсів України Миколою Злочевським.

Реклама:

Також на засіданні були присутні представники структурного підрозділу розвідки і видобутку Orlen upstream, який співпрацюватиме з безпосередньо із партнерами з України.

"Ми зробили ще один дуже важливий крок у розвитку сегмента upstream PKN Orlen. Співпраця з Україною є одним із напрямків у стратегії розвитку нашої компанії. Українські фахівці мають досвід і знання, за допомогою яких ми сподіваємося реалізувати наші плани з видобутку ", - сказав Кравець.

Згідно з повідомленням, конкретні рішення щодо спільної роботи будуть прийняті після серйозних досліджень та експертних оцінок фахівців обох сторін.

PKN Orlen - одна з найбільших у Центральній Європі нафтопереробних компаній, яка керує сімома НПЗ: 3- у Польщі, 3 - у Чехії і 1 - у Литві.

Також PKN Orlen управляє мережею АЗС у Польщі, Німеччині, Чехії та Литві.

Підрозділ Orlen upstream спільно з кувейтською енергетичною компанією (Kuwait Energy Company) реалізує чотири проекти з розвідки і видобутку вуглеводнів на латвійському шельфі Балтійського моря, а також бере участь у спільному проекті з польської газодобувної компаній PGNiG на північному заході Польщі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!