Депутати погрожують начальнику податкової міліції?

Вівторок, 7 грудня 2010, 15:04

Перший заступник голови Державної податкової адміністрації - начальник податкової міліції Віктор Шейбут заявляє, що йому погрожують депутати Верховної ради.

Про це він заявив в інтерв'ю агентству "ЛІГАБізнесІнформ".

"Погрози на мою адресу надходять, щойно починає розслідуватися певна справа: мовляв, ми тебе звільнимо, на комітеті заслухаємо, ми з тобою будемо інакше розмовляти, і працювати на цій посаді ти не будеш, ми знайдемо можливість, як з тобою розправитися", - сказав він.

Шейбут сказав: "Я знав, що опозиція буде голосувати за ліквідацію (податкової міліції). Я ж спілкуюся і з депутатами від більшості, і від опозиції. З останніми, в основному, доводиться зустрічатися на грані з'ясування відносин".

Реклама:

"Справа в тому, що коли ці люди (нинішні опозиціонери) були при владі, ...ми сьогодні бачимо, що мало місце навіть не завуальоване розкрадання бюджетних коштів. І зараз розслідується багато кримінальних справ у цій сфері", - повідомив він.

"Звісно, дзвонять, цікавляться ходом подій, переживають. Звісно, вони говорять, що це політичний тиск, розправи, хоча я одразу всім говорю: ніякої політичної розправи немає", - запевнив начальник податкової міліції.

"Я - політичний дальтонік. Для мене колір абсолютно не впливає на професіоналізм. Якщо є злочин і він у моїй компетенції - я не дивлюся, до якої партії належать фігуранти", - заявив Шейбут.

Він розповів про декілька справ, до яких причетні народні депутати від БЮТ.

"Оптико-механічний завод в Ізюмі, який, за документацією, обробляв і експортував у Гонконг лінзи, заготівлі для яких надходили з Франції. Звісно, фірми, які відправляли ці лінзи, подавали заявки на відшкодування ПДВ. Але коли ми поцікавилися, французька фірма підтвердила, що вона не направляла сюди лінзи", - зазначив Шейбут.

"Коли ми зробили хіміко-спектральний аналіз цих лінз, то визначили, що лінзи - виробництва цього ж заводу, лежали там із часів СРСР. Собівартість однієї - близько чотирьох гривень, а заявляли вартість 120 грн. Уявляєте, яке завищення? Потім вони нібито відправляли їх у Гонконг. Але там поки теж нічого такого не підтвердили", - додав він.

Начальник податкової міліції повідомив: "У ході перевірки виявилося, що всі фірми, які брали участь у цій схемі, мали рахунки в одному банку. Коли ми прийшли в банк - там з'явився народний депутат із фракції БЮТ. Більше того, коли ми знайшли фірму в Гонконгу, виявилося, що вона зареєстрована на помічника цього депутата".

"Ця справа вже готова до передачі в суд, але виявилося, що немає головного фігуранта - ми не можемо знайти директора заводу. Зник, виїхав у невідомому напрямку", - сказав він.

Шейбут навів інший приклад: "Ми побачили несплату податків на одному з житомирських підприємств, більш ніж на 4 млн. грн. Це достатньо для того, щоб порушити кримінальну справу. Щойно ми "накрили" там зарплату в конвертах - з'явився інший народний депутат, теж бютівець, який заявив про політичний тиск".

"Але це зовсім не політика, це чиста економіка", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!