Київ позичив півмільярда у держбанків

Вівторок, 7 грудня 2010, 13:23

КМДА залучила кредит 500 млн. гривень в Укрексімбанку і Ощадного банку для компенсації різниці в тарифах енергопостачальної компанії "Київенерго".

Про це повідомив заступник голови Київміськадміністрації Руслан Крамаренко, передає "Дело" з посиланням на "Українські новини".

За його словами, у кожного з банків було залучено по 250 млн. гривень. Кредити залучені строком на 1 рік зі ставкою 12,5%.

Також, за словами Крамаренка, дану різницю в тарифах "Київенерго" Київ погасив 6 грудня.

Реклама:

Нагадаємо, Київ планував компенсувати різницю в тарифах "Київенерго" 500 млн. гривень до 8 листопада.

2 листопада дочірнє підприємство НАК "Нафтогаз Україна" "Газ України" обмежив постачання газу теплоелектроцентралі-5 і ТЕЦ-6 компанії "Київенерго" через борги за спожитий газ.

"Київенерго" відзначила, що обмеження газопостачання зумовлено її заборгованістю за спожитий газ у розмірі близько 743 млн. гривень, до якої призвела несплата споживачами "Київенерго" боргів за спожиту теплову та електричну енергію, а також невідшкодування Київміськадміністрацією різниці в тарифах на тепло.

У вересні Київ залучив кредит 1,5 млрд. гривень в Укрексімбанку та Ощадбанку для компенсації різниці в тарифах енергопостачальної компанії "Київенерго".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!