Росіяни побудують "Ядерний завод" в Жовтих водах

Вівторок, 7 грудня 2010, 12:42

Україна має намір побудувати завод з виробництва (фабрикації) ядерного палива в Жовтих Водах Дніпропетровської області.

Про це в Києві повідомив міністр палива й енергетики Юрій Бойко, передають "Українські новини".

Бойко нагадав, що Україна також планує придбати частину акцій одного з заводів зі збагачення урану в Росії.

"Ми викуповуємо корпоративні права заводу зі збагачення ядерного палива на території Росії і будуємо в себе підприємство з фабрикації ядерного палива в районі Жовтих Вод", - сказав міністр.

Реклама:

Бойко підкреслив, що кінцевою метою будівництва в Україні заводу з фабрикації ядерного палива, а також придбання акцій підприємства зі збагачення урану в Росії є створення в Україні замкнутого циклу виробництва ядерного палива для атомних електростанцій.

Як повідомлялося, російський виробник ядерного палива ВАТ "ТВЕЛ" веде переговори з російськими банками із метою забезпечення фінансування заводу з виробництва ядерного палива в Україні.

У вересні 2010 року Кабінет міністрів затвердив "ТВЕЛ" переможцем конкурсу з надання технологій для будівництва заводу із фабрикації ядерного палива в Україні.

На початку вересня міжвідомча конкурсна комісія з вибору технології будівництва в Україні заводу з фабрикації ядерного палива запропонувала Кабміну затвердити "ТВЕЛ" переможцем міжнародного конкурсу, що і надасть технологію спорудження заводу.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!