"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підприємці мають намір йти в Конституційний Суд

Вівторок, 7 грудня 2010, 10:58

Генеральний координатор акції протесту підприємців, яка проходила до 3 грудня підприємців на Майдані Незалежності в Києві, Олександр Данилюк ініціює звернення до Конституційного Суду з поданням про конституційність Податкового кодексу.

Про це він повідомив в ефірі телеканала ТВі 6 грудня, передає агентство "Українські новини".

"Ми підготували відповідне звернення. Воно буде передано 7 грудня опозиційним депутатам. Ми сподіваємося, що вони знайдуть необхідну кількість підписів - мінімум 45 депутатів для того, щоб здійснити подання в Конституційний Суд", - сказав Данилюк.

Він підкреслив, що, на його думку, цей закон прийнятий з порушенням процедури голосування, оскільки за його прийняття голосувало лише біля сотні депутатів, які вставляли картки голосування за своїх колег, а, відповідно до Конституції, депутати мають голосувати особисто.

Реклама:

Нагадаємо, 3 грудня президент Віктор Янукович підписав Податковий кодекс, прийнятий Верховною Радою 2 грудня з урахуванням його пропозицій.

Прийняття першої редакції цього документа спровокувало багатотисячні протестні акції в Києві та регіонах.

Після підписання Януковичем остаточної версії кодексу Данилюк заявив про намір провести багатотисячну акцію протесту підприємців 6 грудня, однак вона так і не відбулася.

Інші представники координаційного комітету підприємців заявляли, що домоглися свого і не бачать причин для продовження акції протесту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!