З комбінату Тарути не поспішають знімати арешт

Вівторок, 7 грудня 2010, 10:06

Департамент державної виконавчої служби Мінюсту відмовляється знімати з майна і рахунків Алчевського металургійного комбінату арешт, накладений ще рік тому.

Так, відділ примусового виконання рішень виконавчої служби по Луганській області подав скаргу до Донецького апеляційного госпсуду з вимогою скасувати рішення Госпсуду Луганської області від 4 листопада 2010 року, пише газета "Дело".

Це рішення, винесене за позовом Алчевського МК, зобов'язувало службу зняти арешт як з рахунків меткомбінату в регіональних відділеннях "Райффазен Банк Аваль" в Луганську і Донецьку так і 427 одиниць транспортної техніки комбінату та 101 об'єкта нерухомості підприємства.

Арешт був накладений у грудні 2009 року з метою виконання рішення Господарського суду Луганської області від 18 серпня 2009 року.

Реклама:

Даним рішенням суд зобов'язав Алчевський меткомбінат виплатити Криворізькому залізорудному комбінату в загальній сумі 23,3 млн. гривень боргу та штрафних санкцій за постачання сировини.

Виконати це рішення у відведений судом строк комбінат ІСД не зміг, і в грудні суд зобов'язав виконавчу службу заарештувати рахунки та майно боржника.

Однак пізніше, а саме до серпня, Алчевський МК свої зобов'язання перед КЗРК виконав. Але арешт з рахунків і майна комбінату знято так і не був.

Офіційно сторони конфлікт не коментують, проте під час судових розглядів, юристи виконавчої служби наполягали на тому, що не отримували від КЗРК необхідних документів, які б дозволили зняти арешт з майна і рахунків меткомбінату.

У той же час представники залізорудного комбінату заявляють, що направляли в виконавче відомство всі документи про те, що боржник повністю розрахувався за своїми зобов'язаннями.

Крім цього, керівництво КЗРК відправило виконавцю телеграму з проханням припинити виконання рішення суду від 3 серпня 2009 року.

Однак реакції на це не було і арешт залишився в силі. І щоб вирішити ситуацію, Алчевський МК спробував через суд домогтися від виконавчої служби скасування арешту.

І Господарський суд Луганської області 4 листопада позов меткомбінату задовольнив.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!