"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Тігіпко мріє домовитися з ЄС про все в 2011 році

Вівторок, 7 грудня 2010, 09:14

Віце-прем'єр-міністр з економічних питань й європейської інтеграції Сергій Тігіпко прогнозує підписання угод між Україною і Європейським Союзом про асоціацію, зону вільної торгівлі й безвізовий режим для короткострокових поїздок громадян в 2011 році.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії ICTV ввечері 6 грудня, повідомляють "Українські новини".

"Наступного року ми вже побачимо Україну, яка матиме угоду про асоціацію з Європейським Союзом, ми матимемо зону вільної торгівлі з Європейським Союзом... і наступного року ми матимемо безвізовий режим на короткострокові поїздки в Європу для українців", - сказав Тігіпко.

Більш точних прогнозів він не надав.

Реклама:

22 листопада Україна і ЄС домовилися про план дій, які Україна повинна виконати для введення безвізового режиму короткострокових поїздок для своїх громадян.

У листопаді за результатами 14 саміту "Україна - ЄС" у Брюсселі (Бельгія) сторони висловили обопільну надію на завершення переговорів щодо угоди про асоціацію й створення зони вільної торгівлі в 2011 році.

Україна і ЄС почали переговори про нову базову угоду в березні 2007 року й переговори про створення зони вільної торгівлі в лютому 2008 року.

У вересні 2008 року Україна і ЄС домовилися про укладення нової посиленої угоди на принципах асоціації, яка міститиме створення зони вільної торгівлі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: