"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Українські авіакомпанії виключать з "Євроконтролю"?

Понеділок, 6 грудня 2010, 19:47

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (IATA) рекомендує Європейській організації з безпеки польотів ("Євроконтроль") виключити Україну зі списку країн-учасників "Євроконтролю".

Відповідний лист IATA на адресу "Євроконтролю" датовано 3 вересня, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на генерального секретаря Асоціації європейських авіакомпаній (AEA) Ульріха Шульт-Штратхауса.

За його словами, таке побажання пов'язане з необґрунтованим підвищенням ставок за аеронавігаційне обслуговування, незважаючи на протести IATA.

"Засідання "Євроконтролю" проводилося в листопаді, і на ньому розглядалося питання України. Однак рішення так і не було прийнято", - сказав Шульт-Штратхаус.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше Міністерство транспорту та зв'язку України збільшило вартість аеронавігації на маршруті на 22,3% - до 45,56 євро на 50 метричних тонн злітної маси і ортодромічну відстань 100 км, а також ставки за обслуговування на підході та в районі аеродрому на 28, 6% - до 7,56 євро на 50 метричних тонн злітної маси і ортодромічну відстань 100 км.

До цього генеральний директор IATA Джованні Бізіньяні називав аеронавігаційні ставки в Україні невиправдано високими при низькій якості послуг.

Асоціація європейських авіакомпаній створена в 1973 році. Нині вона включає 35 перевізників, включаючи українські "АероСвіт" і "Міжнародні авіалінії України".

Сумарно члени асоціації перевозять понад 340 млн. пасажирів і 5,5 млн. тонн вантажів щорічно. Вони оперують 2620 літаками, які обслуговують маршрути в 630 міст у 160 країнах.

Щодня ці компанії виконують понад 11 тис. рейсів. Всі разом вони забезпечують близько 400 тис. прямих робочих місць.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!