Фірташ каже, що розрахувався з "Нафтогазом"

Понеділок, 6 грудня 2010, 18:35

Швейцарська компанія RosUkrEnergo AG уже перерахувала НАК "Нафтогаз Україна" 1,7 млрд. доларів боргу.

Про це заявив голова ради директорів Group DF, співвласник "РосУкрЕнерго" Дмитро Фірташ в інтерв'ю журналу "Фокус".

"Компанія погасила борг перед НАК "Нафтогаз України" у розмірі 1,7 млрд. доларів і перед ВАТ "Газпром" в розмірі 810 млн. доларів. Крім того, НАК "Нафтогаз України" отримав 450 млн. доларів за послуги з транзиту і зберігання газу RosUkrEnego, який був вилучений урядом Тимошенко і який компанія не могла використовувати протягом майже двох років", - цитує видання його слова.

Таким чином, як стверджує Фірташ, Україна після підписання угод отримала від RosUkrEnergo 2,15 млрд. доларів.

Реклама:

Природний газ в обсязі 12,1 млрд. кубометрів проданий ВАТ "Газпром" і буде експортований компанією "Газекспорт" для своїх клієнтів у Європі.

Водночас НАК "Нафтогаз України" купила у ВАТ "Газпром" необхідні обсяги газу за пільговою ціною 230 доларів за тисячу кубометрів, відзначив Фірташ.

Крім того, за його словами, підписані угоди строком на п`ять років між НАК "Нафтогаз України" і ВАТ "Газпром" про транзит газу територією України в обсягу по 112 млрд. кубометрів щорічно. За послуги транзиту "Газпром" вніс часткову передоплату.

Також співвласник RUE заявив, що його компанія іде з газового ринку України.

"Газовий баланс України збережено. Україна одержала велику суму грошей. НАК не зазнав жодних втрат - Україна одержала дешевий газ. При цьому Україна одержала ще оплату за ПСГ і гарантованим транзитом на 5 років по 112 млрд. кубометрів газу (на рік) - те, чого не змогла добитися Тимошенко у своїх газових контрактах. Я вважаю, це ідеальна угода для України", - наголосив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: