"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров доручив обмежити надвисокі пенсії

Понеділок, 6 грудня 2010, 16:19

Прем'єр-міністр Микола Азаров доручив голові правління Пенсійного фонду Борису Зайчуку разом із Міністерством фінансів терміново підготувати законопроект про обмеження максимального розміру пенсії.

Таке доручення глава уряду дав під час зустрічі з главою Пенсійного фонду, повідомляє прес-служба уряду.

"Абсолютно неправильно і несправедливо, що одні люди в нас отримують по 800 гривень пенсії, а інші - по 50 тис. гривень, причому отримують із солідарного фонду", - цитує прес-служба слова Азарова.

"Розробіть такий законопроект, щоб уже з 1 січня наступного року ми ліквідували цю соціальну несправедливість, створену попередньою владою. Порахуйте, як обґрунтовано обмежити максимальний розмір пенсії - можливо, 10-12 мінімальних пенсій, і порахуйте, яку економію коштів це дасть", - сказав він.

Реклама:

Також прем'єр доручив розглянути питання про зміну віку виходу на пенсію для окремих категорій громадян.

"Починати потрібно з державних службовців. Порахуйте, яка економія коштів буде від збільшення віку виходу на пенсію для чиновників. Разом з тим розберіться і запропонуйте, як і для кого розумно обмежити можливість пільгового виходу на пенсію, буває, в 35 років. Як стимулювати людей працювати довше і відкладати одержання пенсії. А після подолання дефіциту Пенсійного фонду можна буде повернути ці "відкладені" пенсійні виплати ", - підкреслив він.

Також Азаров висловив переконання, що негайно треба переходити до накопичувальної системи пенсійного страхування.

"Це буде стимулювати людей, по-перше, не отримувати зарплату "в конверті", по-друге, максимально довго працювати і наповнювати свій персональний пенсійний рахунок", - зазначив він.

Глава уряду доручив терміново розробити відповідний законопроект.

Також Азаров підкреслив, що усі законопроекти, які є складовою пенсійної реформи, повинні враховувати світовий досвід пенсійних реформ, а також обов'язково повинні бути ретельно відпрацьовані з профспілками, роботодавцями, експертами, громадськими організаціями.

Як повідомлялося, у п'ятницю віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко заявив, що до 10 грудня Кабінет міністрів подасть до Верховної ради проект закону, який передбачає перший етап пенсійної реформи.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: