"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Нафтогаз" продав ОВДП на 3 мільярди

Понеділок, 6 грудня 2010, 10:00

НАК "Нафтогаз Україна" продала ОВДП одному з українських банків на 3 млрд. гривень.

Це випливає з статистики НБУ, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" .

Відповідно до неї, портфель ОВДП у власності компаній, до яких відноситься "Нафтогаз", 3 грудня зменшився на 3,03 млрд. гривень - до 6,29 млрд. гривень.

Одночасно, портфель облігацій у власності українських банків виріс на 2,49 млрд. гривень - до 53,510 млрд. гривень, а у власності НБУ - на 0,5 млрд. гривень, до 64,090 млрд. гривень.

Реклама:

У цілому обсяг ОВДП в обігу залишався незмінним - 134,45 млрд. гривень, а нерезиденти скоротили свій портфель на 0,04 млрд. гривень - до 10,56 млрд. гривень.

"Нафтогаз" раніше повідомляв, що має намір продати на умовах РЕПО (з зобов'язанням зворотного викупу) ОВДП на номінальну суму 3 млрд. гривень державному Ощадбанку для розрахунків з "Газпромом" за постачання газу в листопаді, які необхідно здійснити до 7 грудня.

Мова йде про 5-7-річних ОВДЗ, випущені урядом в кінці жовтня п'ятьма серіями на загальну номінальну суму 7,4 млрд. гривень для докапіталізації компанії.

Вони надійшли на рахунки НАК 1 листопада. На початку листопада компанія для розрахунків з "Газпромом" за постачання природного газу в жовтні вже продала на умовах РЕПО ОВДП Укрексімбанку та Ощадбанку на номінальну суму відповідно 3 млрд. гривень і 1,2 млрд. гривень.

У результаті станом на 23 листопада у НАК залишалися ОВДП на 3,2 млрд. гривень.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: