"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кредитами МВФ уряд "заманює" інвесторів?

Неділя, 5 грудня 2010, 18:17

Кошти, які сьогодні надходять від МВФ, використовуються для збільшення золотовалютних резервів України і для забезпечення стабільності гривні, як грошової одиниці.

Про це заявив заступник голови парламентського комітету з питань бюджету, депутат від фракції Партії регіонів Владислав Лук'янов у програмі "Реальна економіка" на телеканалі UBC.

"Золотовалютний резерв України відновився до 37 млрд. доларів. Тобто ми відновили наш золотовалютний резерв. Це ж говорить про те, що ці гроші не проїли", - наголосив він.

"Другий фактор, чому беруться кредити, - співпраця з МВФ, співпраця уряду з Світовим банком, з провідними світовими фінансовими інститутами є дуже потужним і сильним сигналом для світових інвесторів, що Україна - країна, яка виконує свої зобов'язання, і з якою співпрацюють світові провідні фінансові інститути, і тому вона відкрита для співпраці, для залучення інвестицій, для розвитку своєї економіки", - додав він.

Реклама:

Лук'янов наголосив, що у ситуації кризи інвестиції зменшуються в цілому в світі.

"А Україна - країна, яка пережила кризу із найгіршими результатами: падіння ВВП на рівні 15%, то безумовно країна, яка падає і в якій всі руйнується - хто сюди прийде? Тобто говорити про те, що за 8-9 місяців можна швидко змінити ситуацію - це навіть не цинізм. Це або свідчить про непрофесіоналізм, або це нахабна брехня", - зауважив він.

На це присутня у студії заступник голови парламентського комітету з питань промполітики та підприємництва, петутант від фракції НУНС Ксенія Ляпіна відповіла, що "цинізм полягає в тому, що за ці 9 місяців наш рейтинг інвестиційного клімату зменшився і погіршився".

"Це, в першу чергу, дає сигнал інвесторам. Далі - ще гірше. Це ще не оцінювали на той момент ситуацію із Податковим кодексом. Тобто, все ще робилося на підставі оцінок того, що було до того. Якщо зараз оцінити ситуацію із Податковим кодексом - я думаю, що по легкості ведення бізнесу і по свободі ведення бізнесу ми впадемо суттєво нижче", - сказала вона.

"Тобто, ми фактично прямуємо до погіршення наших рейтингів. І, власне, розмовляти про якийсь приток інвестицій є абсолютно беззмістовним", - наголосила Ляпіна.

Ділова програма "Реальна економіка" - щотижневе аналітичне ток-шоу, присвячене основним подіям та проблемам економіки України.

Програма готується продакшн-студією "Реальна економіка" спільно з інтернет-виданням "Економічна правда".

Прем`єра програми - щосуботи о 20.45 на телеканалі UBC, повтори програм - з неділі по п'ятницю.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!