"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

На Закарпатті на повені "змили" 410 мільйонів

П'ятниця, 31 грудня 2010, 09:05

КРУ виявило фінансових порушень в ході подолання наслідків стихійного лиха на Закарпатті на понад 410 мільйонів гривень.

Про це заявив заступник глави ГоловКРУ Денис Красніков, повідомляє офіційний сайт Кабінету міністрів.

Він розповів, що на подолання наслідків стихійного лиха у Вінницькій, Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській, Тернопільській та Чернівецькій областях з Держбюджету протягом 2008-2009 років було виділено понад 4,1 мільярда гривень.

"Під час контрольних заходів було виявлено низку фінансових порушень на загальну суму понад 410 мільйонів гривень, серед яких фінансових втрат - на загальну суму 209 мільйонів гривень", - заявив Красніков.

Реклама:

Порушення, що були встановлені під час перевірки нарахувань та виплат соціальної допомоги сім`ям, постраждалим від повені (в тому числі за пошкоджені посіви, сади, виноградники, присадибні ділянки, будівлі громадян), призвели до збитків на суму 34 мільйони гривень.

Завдяки діям фахівців ДКРС з цієї суми відшкодовано 5,5 мільйонів гривень.

Під час використання коштів з виплати компенсацій сільськогосподарським виробникам були допущені порушення, що призвели до збитків на загальну суму 9,6 мільйона гривень (відшкодовано 0,9 мільйона гривень).

Низку порушень виявлено під час перевірок використання коштів на об`єктах дорожнього господарства, що призвели до збитків на суму 77,1 мільйона гривень (відшкодовано 2,7 мільйона гривень).

Порушення на суму 88,7 мільйона гривень збитків виявлено під час використання коштів на відновлювальні роботи об`єктів комунальної власності та об'єктів водного господарства (відшкодовано 37,5 мільйона гривень).

"Завдяки заходам, вжитими представниками ДКРС, усунуто порушень на загальну суму понад 179 мільйонів гривень", - зазначив Красніков.

За даними перевірок порушено 86 кримінальних справ, матеріали 31 контрольного заходу долучено до кримінальних справ.

До адміністративної відповідальності за порушення фінансової дисципліни притягнуто 550 осіб. Сплачено адміністративних штрафів на суму понад 86,7 тисячі гривень.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!