"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін створив "Укроборонпром"

Четвер, 30 грудня 2010, 18:50
Кабмін створив держконцерн "Укроборонпром", включивши до нього 7 підприємств військово-оборонного комплексу, в тому числі Державну компанію з експорту та імпорту продукції і послуг військового та спеціального призначення "Укрспецекспорт".

Про це йдеться в постанові уряду № 1221 від 29 грудня, повідомляють "Українські новини".

Концерн створюється з метою підвищення ефективності функціонування державних підприємств, що здійснюють господарську діяльність у сфері розробки, виготовлення, реалізації, ремонту, модернізації та утилізації озброєння, військової та спеціальної техніки і боєприпасів.

До складу концерну, крім "Укрспецекспорту", включено державні підприємства "Укроборонсервіс", "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес", державна госпрозрахункова зовнішньоторговельна та інвестиційна фірма "Укрінмаш", державне госпрозрахункове зовнішньоторговельне підприємство "Спецтехноекспорт", державне зовнішньоторговельне та інвестиційне підприємство "Промоборонекспорт" , "Зовнішньоторговельна фірма "ТАСКО-експорт".

Міністерству економічного розвитку і торгівлі, Державному агентству з управління державними корпоративними правами та майном і "Укрспецекспорту" доручено у двомісячний термін спільно з Міноборони, МВС, Державним космічним агентством і ФДМ узгодити перелік підприємств, які необхідно додатково включити до складу концерну, з урахуванням результатів аналізу їх фінансово-господарської діяльності.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович 9 грудня доручив Кабміну створити "Укроборонекспорт".

Цим же указом від 9 грудня президент реорганізував 14 міністерств у 10 міністерств і 15 відомств.

28 грудня своїм указом Янукович доручив уряду здійснити заходи щодо створення державного господарського об'єднання з назвою "Укроборонпром" замість раніше визначеного назви "Укроборонекспорт".

Зараз спеціальну і військову техніку в Україні виготовляють близько 1,5 тис. компаній, а її основним експортером є "Укрспецекспорт" та її дочірні підприємства.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: