"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Антимонопольники Росії дозволять створити авіаційне СП після Нового року

Четвер, 30 грудня 2010, 18:26

Голова правління Державного авіабудівного концерну "Антонов" Дмитро КІВА заявляє, що в січні 2011 року Федеральна антимонопольна служба - ФАС, Росії має схвалити створення російсько-українського спільного підприємства ТОВ "ОАК - Антонов" між російською ОАК і українським "Антоновим".

Про це Ківа повідомив журналістам, передає УНІАН.

За його словами, 29 грудня в Києві відбулася робоча нарада з керівництвом ОАК і керівниками підприємств, що входять до неї. "Намітили план спільної роботи на 2011 рік", - сказав він.

Нагадаємо, 27 жовтня у Києві було підписано угоду про створення російсько-українського спільного підприємства ТОВ "ОАК - Антонов" між російською "Об`єднаною авіабудівною корпорацією" і українським Державним авіабудівним концерном "Антонов".

Реклама:

Воно займатиметься питаннями координації діяльності підприємств концерну "Антонов" і ОАК в напрямах закупівлі комплектуючих, виробництва, маркетингу і продажу, а також післяпродажного обслуговування спільної продукції та створення нових модифікацій літаків "Антонов".

До програм, над якими працюватиме СП, відносяться: подальший розвиток проектів регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148 і Ан-158, пасажирського турбогвинтового Ан-140, військово-транспортного літака короткого зльоту і посадки Ан-70, відновлення виробництва нових варіантів транспортного Ан-124-100 "Руслан".

До складу ДАК "Антонов" входять державне підприємство "Антонов", Харківське державне авіаційне виробниче підприємство і Київський авіаремонтний завод 410 цивільної авіації.

До складу ОАК входять АХК «Сухой», зовнішньоекономічне об`єднання "Авіаекспорт", лізингова компанія "Іллюшин Фінанс", НВК "Іркут", Комсомольске-на-Амурі авіаційне об`єднання ім Ю.Гагаріна, міждержавна авіабудівна компанія "Іллюшин", Нижньогородський авіабудівний завод "Сокіл", Новосибірське авіаційне виробниче об`єднання ім Чкалова, ВАТ "Туполєв", Фінансова лізингова компанія, ВАТ "ВАСО" та інші.


Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!