Янукович заборонив будуватися на прибережних смугах

Четвер, 30 грудня 2010, 14:36

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до Водного та Земельного кодексів України щодо прибережних захисних смуг".

Відповідно до закону, прибережна захисна смуга уздовж морів, морських заток і лиманів входить у зону санітарної охорони моря і може використовуватися лише для будівництва військових та інших оборонних об'єктів, повідомляють "Комментарии".

Також для будівництва об'єктів, які виробляють енергію за рахунок використання енергії вітру, сонця і хвиль, об'єктів постачання, розподілу, передачі енергії.

Окрім того, для будівництва санаторіїв, дитячих оздоровчих таборів та інших лікувально-оздоровчих установ з обов'язковим централізованим водопостачанням і каналізацією, гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд.

Реклама:

Прибережна захисна смуга повинна бути шириною не менше двох кілометрів від урізу води.

Крім того, ширина захисної смуги встановлена: для малих річок, струмків і потічків, а також ставків площею менш як 3 гектари - 25 м, для середніх річок, водосховищ на них та ставків площею понад 3 гектари - 50 м; для великих річок, водосховищ на них та озер - 100 м.

Також закон передбачає, що до узбережжя морів, морських заток і лиманів в межах пляжної зони забезпечується безперешкодний і безкоштовний доступ громадян для загального водокористування, крім земельних ділянок, на яких розташовані гідротехнічні, гідрометричних та лінійних споруд, санаторії та інші лікувально-оздоровчі установи, дитячі оздоровчі табори.

У разі надання права користування пляжною зоною користувачі зобов'язані забезпечити безперешкодний і безкоштовний прохід вздовж берега моря, затоки або лиману.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!