Пшонку просять перевірити VIP-машини Януковича

Четвер, 30 грудня 2010, 13:46

Генпрокуратуру просять перевірити законність закупівлі 3600 спеціальних автомобілів для потреб Міністерства внутрішніх справ урядом Віктора Януковича у 2004 році.

Відповідне депутатське звернення направив член фракції "БЮТ-Батьківщина" Віктор Швець.

Депутат нагадує, що дані автомобілі були закуплені згідно постанови Кабінету Міністрів від 3 квітня 2004 року №210.

"Насправді, за завищеною ціною були закуплені автомобілі фольксваген "Фаетон" та "Туарег", які не були оснащені спеціальним обладнанням, що давало б підстави вважати ці автомобілі спеціальними і у зв'язку з цим їх придбання обумовлювалося б потребами МВС", - зазначає у своєму зверненні Швець.

Реклама:

За його словами, зазначені VIP-автомобілі були ввезені на митну територію України без сплати податків і зборів. Крім того, за інформацією Швеця, на період закупівлі авто МВС було повністю забезпечене необхідними транспортними засобами.

"За таких обставин безоплатне ввезення в Україну престижних VIP-автомобілів і у такому обсязі не було і не могло бути викликано потребами МВС. Цілком очевидно, що завищена вартість автомобілів та їх безоплатне ввезення до України не могло не спричинити збитки Державному бюджету України", - наголошує нардеп.

Крім того, на його думку, придбання за таких умов чинною на той час владою величезної кількості VIP-автомобілів, нібито для потреб Міністерства внутрішніх справ, "не могло бути випадковістю, а було викликано потребою лояльного ставлення працівників правоохоронних органів до влади та її керівників".

"Зокрема, до Віктора Януковича, який тоді обіймав посаду прем'єра і був кандидатом у президенти на президентських виборах 2004 року", - звертає увагу у своєму зверненні Швець.

"У зв'язку з цим прошу провести ретельну перевірку законності прийняття Кабінетом Міністрів постанови №210 "для службового користування" від 3 квітня 2004 року про закупівлю спеціальних автомобілів для потреб МВС", - йдеться у зверненні.

Депутат також просить за наявності законних підстав вжити заходи прокурорського реагування та притягти винних осіб до відповідальності.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!