Думка експерта: Зростання фондового ринку 2011 року становитиме 25-50%

Четвер, 30 грудня 2010, 17:04

З початку року ПФТС-індекс підвищився на 397,82 пунктів, або 69,4% з 572,91 пунктів.

Індекс "Української біржі" підвищився на 974,27 пунктів, або на 66,94% з 1 455,47 пунктів.

"Ми очікуємо, що на тлі зростання української економіки, стабільності обмінного курсу та висхідної динаміки світових ринків акцій зростання українського фондового ринку 2011 року становитиме 25-50% до поточного рівня", - сказав в коментарі "Економічній правді" директор департаменту аналітики Astrum Investment Management Олексій Блінов.

Завантажте Flash Player, щоб переглянути відео.

Реклама:

"Ми звертаємо увагу інвесторів на основні інвестиційні ідеї 2011 року, тобто на ті акції, які мають характеризуватися динамікою, кращою за ринок у цілому", - додав експерт.

По-перше, це акції підприємств енергетичної генерації. Найбільш перспективними і водночас надійними вкладеннями є Центренерго і Донбасенерго, продовжив Блінов.

"Упродовж 2010 року ринок суттєво недооцінював ці акції, у тому числі чинник підвищення тарифів і переходу підприємств генерації на прибуткову діяльність", - вважає Блінов.

На думку аналітика, акції зберігають високий потенціал зростання, сприяти реалізації якого буде приватизація в електроенергетиці.

По-друге, продовжив Блінов, у гірничо-металургійному комплексі є добрі можливості інвестиційного доходу за Північним ГЗК та Авдіївським КХЗ.

"При цьому звертаємо увагу на дуже цікаві з погляду недооцінки ринком акції другого ешелону з вугільної галузі: Шахтоуправління Покровське та Шахта Комсомолець Донбасу", - додав співрозмовник видання.

По-третє, відновлення світового попиту на добрива компенсуватиме наслідки очікуваного зростання цін на газ. "Ми підтверджуємо рекомендацію купувати акції Стиролу", - резюмував аналітик.

На думку Блінова, одна з головних ідей 2010 року - акції вагонобудівників - вже в значній мірі вичерпала свій потенціал генерування прибутку для портфельних інвесторів.

"Ми звертаємо увагу на суттєво недооцінений внаслідок приватизаційного конфлікту Луганськтепловоз, а також на такі акції другого ешелону як УкрАВТО та Богдан Моторс - відновлення автомобільного ринку та автокредитування підтримає зростання котирувань акцій цих емітентів", - підкреслив експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!