Росія затримує платежі за флот

Четвер, 30 грудня 2010, 09:27

Росія несвоєчасно сплачує Севастополю кошти за перебування Чорноморського флоту Росії на території Україні.

Про це заявив голова Севастопольської міськради Юрій Дойников на позачерговому пленарному засіданні ради 29 грудня, повідомляють "Українські новини".

За його словами, в 2010 році з 38 мільйонів гривень, які російська сторона повинна була виплатити Севастополю на соціально-економічний розвиток, місто отримало лише 25,8 мільйонів.

Дойников поскаржився, що з цієї причини не вдалося до кінця року здати ряд об'єктів, наприклад, виконати заплановані роботи на газовому дюкері, побудувати школу в Козачій бухті, реконструювати деякі лікарняні відділення.

Реклама:

Також Дойников нагадав, що перші 2 російських транші місто отримало, але з великим запізненням, що ускладнило проведення тендерів.

"Третій транш Москва обіцяє виділити, коли російські експерти перевірять витрачання попередніх засобів", - підкреслив він.

Голова міськради нагадав, що щорічно Севастополь отримує з бюджету Росії компенсацію за базування Чорноморського флоту цієї країни на території України та за втрачений містом через базування військових кораблів прибуток.

Частина цих коштів йде на ремонт і будівництво об'єктів інфраструктури в місцях проживання моряків.

Як повідомлялося, Росія щорічно виплачує України 97,7 мільйонів доларів за перебування Чорноморського флоту на українській території.

У жовтні співробітники ЧФ РФ провели голодування з вимогою виплатити їм зарплату.

А влада Севастополя вже висловлювала невдоволення умовами перебування флоту в місті.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!