"Регіоналам" здалося, що прийняття нових податків - ознака демократичності

П'ятниця, 3 грудня 2010, 18:21

Партія регіонів вважає прийняття Податкового кодексу доказом демократичності влади.

"Українська влада успішно пройшла черговий тест на демократичність. Вперше в історії незалежної було реалізовано європейську практику консенсусної демократії, коли спірні й гостроконфліктні питання було повністю вирішено в рамках цивілізованого, рівноправного й взаємоповажного діалогу", - сказано в заяві партії, повідомляють "Українські новини".

Також у заяві підкреслюється, що влада забезпечила конституційне право громадян на проведення мирних зборів.

"Всупереч провокаційним діям і заявам опозиції влада створила всі необхідні умови для повноцінного забезпечення конституційного права громадян на мирні збори, вільне висловлення своїх поглядів і переконань, виявилася готовою до відкритого й змістовного спілкування із підприємцями, які брали участь у протесті", - вважає ПР.

Реклама:

У заяві зазначається, що події, пов'язані із прийняттям кодексу, стали успішним іспитом для українського цивільного суспільства, продемонстрували його зрілість і незалежність, здатність до самоорганізації без партійного керівництва.

При цьому ПР обвинуватила представників опозиційних політичних сил у спробі очолити рух протесту і використати його у своїх партійних інтересах.

"Вірні своїм "принципам", вже сьогодні ці політики планують наступні "мети" своєї деструктивної діяльності, приступають до масштабної дискредитації пенсійної, житлової реформ, самої суті проведених у країні перетворень, маніпулюють громадянською свідомістю, застосовують відверту неправду й провокації", - сказано в заяві.

ПР впевнена, що реформа системи оподаткування стане стимулом для детінізації економіки, підвищення її конкурентноздатності й інвестиційної привабливості й сприятиме підвищенню соціальних стандартів, якості життя українців.

Литвин підписав і передав на підпис президентові Віктору Януковичу прийняту парламентом нову редакцію Податкового кодексу з урахуванням пропозицій Президента.

Рада прийняла нову редакцію Податкового кодексу з урахуванням пропозицій Президента 2 грудня.

30 листопада Янукович ветував Податковий кодекс, прийнятий парламентом 18 листопада.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!