Тігіпко хоче посилення Мінфіну під час реформування Податкової

П'ятниця, 3 грудня 2010, 14:45

Віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко виступає за посилення керівної функції Міністерства фінансів під час реформування податкової служби.

Про це він сказав під час виступу у Верховній раді у п'ятницю, повідомляє агентство "Українські новини".

"Наступним кроком у процесі боротьби з корупцією в податковій системі повинна стати реорганізація органів податкової служби й підвищення керівної функції Міністерства фінансів", - сказав Тігіпко.

Він вважає, що перші кроки щодо зниження корупції, у першу чергу в податкових органах, уже зроблено шляхом прийняття Верховною радою Податкового кодексу.

Реклама:

Тігіпко зазначив, що кодекс чітко встановлює перелік прав і обов'язків як платників податків, так і контролюючих органів, регламентує їх взаємини під час здійснення перевірок, чітко встановлює відповідальність обох сторін за порушення податкового законодавства.

На його думку, норми кодексу дають змогу знизити вплив людського чинника на прийняття рішень у процесі адміністрування податків.

Він назвав важливою норму кодексу, що забороняє стягнення податкового боргу шляхом відчуження майна за рішенням керівника контролюючого органу.

Тігіпко підкреслив, що тепер цю процедуру можна буде здійснювати тільки в судовому порядку.

Як повідомлялося, 30 листопада президент Віктор Янукович доручив Кабінету міністрів реформувати податкову службу з метою забезпечення прозорої роботи, недопущення адміністративної сваволі й зловживань.

1 грудня Рада відмовилася підтримати законопроект, який передбачає ліквідацію податкової міліції.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!