"Нафтогаз" планує вкласти 3,1 мільярда в реконструкцію ГТС

П'ятниця, 3 грудня 2010, 11:44

НАК "Нафтогаз Україна" в 2011 році планує вкласти в реконструкцію газотранспортної системи (ГТС) країни 3,1 млрд. гривень.

Про це ідеться у повідомленні прес-служби прес-служба дочірньої компанії "Нафтогазу" - "Укртрансгаз".

За даними "Укртрансгазу", зокрема, в 2011 році в оновлення магістральних газопроводів та газорозподільних станцій буде інвестовано 1,22 млрд. гривень, в реконструкцію компресорних станцій - близько 1,5 млрд. гривень, на облаштування підземних сховищ газу буде спрямовано понад 200 млн. гривень.

"Ефективна діяльність компанії доводить безпідставність чуток про старіння української ГТС", - підкреслює прес-служба.

Реклама:

Як наголошується у повідомленні, "Укртрансгаз" "послідовно збільшує обсяги фінансування для підтримки в належному стані ГТС".

Зокрема, для ефективного розподілу коштів керівництво компанії схвалило програму ремонтів за рахунок поточних коштів, згідно з якою до кінця 2010 року в проведення таких робіт буде інвестовано 1,75 млрд. гривень, що майже удвічі більше, ніж у 2009 році.

ДК "Укртрансгаз" експлуатує систему магістральних газопроводів і підземних сховищ газу країни.

Загальна протяжність її газопроводів становить 37,1 тис. км, у тому числі магістральних - 22,2 тис. км, газопроводів-відводів - 14,9 тис. км.

Пропускна спроможність газотранспортної системи України на вході становить 288 млрд. кубометрів, на виході - 178,5 млрд. кубометрів, у тому числі в країни Європи - 142,5 млрд. кубометрів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!