Уряд "почне" пенсійну реформу до 10 грудня

П'ятниця, 3 грудня 2010, 11:08

Наразі про підвищення пенсійного віку для жінок у програмі пенсійної реформи не ідеться.

Про це заявив віце-прем'єр Сергій Тігіпко із трибуни Верховної ради.

"Ніхто ніякого пенсійного віку не піднімав. Такі пропозиції можуть розглядатися теоретично Кабінетом міністрів у найближчий час", - сказав він.

За словами Тігіпка, перший етап проведення Пенсійної реформи може бути здійснений до кінця 2010 року.

Реклама:

"Чекати недовго. До 10 грудня ми подамо цей законопроект у Верховну раду", - наголосив він.

"Чи буде збільшення пенсійного віку для жінок, буде вирішувати Кабінет міністрів найближчим часом. Утім, якщо говорити про робочі місця, то вони, в першу чергу, залежать від інвестицій держави і приватного сектору в українську економіку", - зазначив віце-прем'єр.

За його словами, першим етапом "ми вирішимо проблему зменшення дефіциту Пенсійного фонду й змінимо тенденцію, яка постійно збільшує цей дефіцит".

"Крім того, у листопаді 2010 року під моїм співголовуванням спільно з комітетом Верховної ради з питань фінансів і банківської діяльності створена робоча група з підготовки документу №0942 щодо запровадження накопичувальної системи загальнообов'язкового державного пенсійного страхування, так званий другий рівень. Центральними органами виконавчої влади ведеться відповідна робота", - додав він.

Тігіпко висловив переконання, що ця робота буде виконана "уже у першому півріччі 2011 року, і найближчим часом - можливо, це буде з 2012 року - ми зможемо запровадити другий рівень пенсійної системи".

"Це дійсно буде серйозна реформа, яка допоможе нам збалансувати доходи Пенсійного фонду", - наголосив віце-прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!